dinsdag 24 januari 2012

Marije 4 jaar!

Afgelopen zondag werd Marije 4 jaar. We vierden het in twee etappes. Eerst op zondagochtend uit de kerk met heel veel Nederlanders. De familie Visser is inmiddels veilig aangekomen. Aron Visser is op dezelfde dag jarig als Marije. Hij werd 7. Anneke had een duo-verjaardagstaart voor hen gemaakt. Hieronder een indruk van het eerste feestje.

  image
  Taart uitblazen.
  image
  Gezellig koffiedrinken
  image
  Cadeautjes uitpakken
  image
  Maartje (nicht van Anneke, geneeskunde-student, is een paar weken in Ekwendeni op bezoek) leest Thomas en Marije voor uit het boek dat Marije voor haar verjaardag kreeg.
  image
  Zondagmiddag-wandeling met alle Nederlanders
  image
  Marije belt met de oma’s en opa’s

Op maandag had Marije twee vriendinnetjes van school uitgenodigd: Tusaiwe en Nina. En natuurlijk waren Neelke, Aron en Lukas ook van de partij. Weer taart met kaarsjes, koekjes versieren, zevenmijlslaarzen-race en gewoon lekker spelen in de tuin. Iedereen genoot.

  image
  Tusaiwe, Nina, Marije (in prinsesse-verkleed-jurk)
  image
  Anneke had weer een mooie taart gemaakt.
  image
  Bowlen
  image
  Koekjes versieren
  image
  Neelke in de zevenmijlslaarzenrace
  image
  The boys

Inmiddels zijn Tjerk en Marieke en hun kinderen samen met juf Rianne aangekomen. Ik heb ze vrijdag van Lilongwe Airport opgehaald. Ik had een karretje geregeld en dat bleek heel handig want de hoeveelheid koffers en tassen was wel wat veel geweest, zelfs voor de bagageruimte van twee auto’s. In elk geval was alle bagage goed aangekomen en Tjerk had alles zonder veel moeite door de douane gekregen.

  image
  Toen ik bij de airport aankwam was het vliegtuig van Tjerk en Marieke al aan het landen.
  image
  Neelke en Aron stappen als eerste op Malawiaanse bodem
  image
  Onderweg naar Ekwendeni

We zijn direct doorgereden naar Ekwendeni. Een lange rit, zeker als je al zo lang onderweg bent. Maar de reis verliep zonder problemen.

Rond 6 uur ‘s avonds kwamen we in Ekwendeni aan. Daar hebben ze bij ons gegeten – ons huis tot de laatste stoel bezet. Ze konden helaas niet direct in hun eigen huis omdat het ondanks onze druk en inspanningen niet gelukt was om alle reparatie- en verfwerkzaamheden op tijd af te krijgen. Ze verblijven dus tot nu toe in het guesthouse van de kerk. Niet ideaal, maar het is maar voor een paar dagen, want we hebben goede hoop dat ze morgen naar hun eigen plek kunnen. De meeste spullen staan daarvoor inmiddels al op hun plek. Het is voor hen een intensieve tijd: wennen aan een nieuwe plek met nieuwe mensen, nieuwe manieren van leven. Dat kost veel energie. We herinneren ons nog onze eigen begintijd in het guesthouse… En doen dus ons best om hen te helpen zo snel mogelijk hun eigen plek te hebben zodat ze kunnen beginnen echt een thuis te maken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk om dit allemaal op jullie site te lezen en de foto's van Tjerk en Marieke te kunnen bekijken!!!
(Marieke heeft me destijds op jullie site gewezen.)

Hartelijke groet,
Herma (zusje van Marieke)

Anoniem zei

echt leuk, dit te zien! we zijn zó benieuwt hoe dat allemaal loopt daar....en nu zien we jullie allemaal zelfs! en Marije en Aron; gefeliciteerd! wat een leuke dubbele verjaardag! en straks Rianne nog, echt een feest! Nou, sterkte met wennen, verhuizen en werk, en tot het volgende nieuws!
allemaal de groeten van fam Mulder

Anoniem zei

Leuk om even wat te lezen over de eerste dagen van Tjerk en Marieke in Malawi. Het feestje van Marije en Aron zag er gezellig uit!

Groetjes,
Willeke Bakker (TFC Tjerk en Marieke)

Anoniem zei

Wat leuk dat jullie dit met elkaar konden beleven. Nog van harte gefeliciteerd met Marije en Aron.
Fijn om fam.Visser ook op beeld te zien in Malawi.
Gods zegen op jullie werk en met jullie gezin.
Groetjes,(vrienden van fam.Visser)
Martijn&Janneke Aron en Bram

Anoniem zei

Wat een gezellige foto's!Leuk om via jullie site al het een en ander te zien van Marieke en Tjerk..hebben wij ook vast een beetje een idee waar ze zitten..daar waren we natuurlijk enorm nieuwschierig naar! Doe ze allemaal de hartelijke groeten vanuit Bleskensgraaf!


Erika(zus Marieke)

Anoniem zei

Echt ontzettend leuk om foto's te zien van Tjerk, Marieke en de kids. We hadden al gehoord dat ze goed zijn aangekomen, maar nu konden we het ook zien. Het ziet er erg gezellig uit!

Groetjes,
Sjoerd (broer van Tjerk) en Margreet

Anoniem zei

Hoi Martijn en Anneke,
fantastisch om te zien! Af en toe zie ik Rianne op de foto's, erg leuk. Morgen haar verjaardag... dat wordt vast ook gezellig.
We denken aan jullie, ook in gebed!
Groetjes,
Ditty (zus van Rianne)

Anoniem zei

Wat leuk die foto, ziet er gezellig uit het feestje!! Alle twee de jarige nog gefeliciteerd!!! Wat heerlijk dat zonnetje daar!! Tis hier waaierig en koud.

Lieve groetjes uit Den Haag,

Robert & Mirjam en kids (zus van tjerk)

Ook jullie Gods zegen!!

Smitjes zei

Lieve mensen,
Wat fijn om Neelke,Aron en Lucas te zien! Wij denken veel aan jullie, Joël wilde vandaag een ketting voor Lucas maken maar dat wordt een beetje lastig opsturen...
Martijn en Anneke, willen jullie hen de groetjes overbrengen? Van Thirsa, Thomas en Joël.