vrijdag 22 juli 2011

20 Juli + 2: Ekwendeni weer rustig

Vandaag was het weer een min of meer normale dag. Anneke en ik hebben vanochtend nog gewerkt, terwijl de kinderen heerlijk samen speelden. Vanmiddag hebben we met elkaar Thomas’ school bezochten en zijn bij de familie Mhango langs geweest.

  image
  De kinderen spelen samen.
  image
  Onderweg naar Thomas’ school
   image
  In Thomas’ klaslokaal.
  image
  Op bezoek bij de familie Mhango.

Oorspronkelijk was ons plan om naar Mzuzu te gaan om inkopen te doen. We hadden graag Arjan en Joƫlle de markt in Mzuzu laten zien. Maar we zijn niet gegaan omdat daar de begrafenis zijn van de 7 mensen die woensdag bij de demonstraties zijn doodgeschoten door de politie. Er zouden opnieuw duizenden mensen de straat opgaan, met grote kans op ongeregeldheden.

De begrafenis schijnt na wat getouwtrek tussen de belangengroepen en het stadsbestuur over de plek van begraven (wel of niet op de ‘heroes acre’?) zonder al teveel problemen te zijn doorgegaan. Er zijn geruchten dat na afloop wel rellen zijn uitgebroken, maar dat is nog niet bevestigd. De president blijft ondertussen in een speech vandaag onveranderd overtuigd van zijn eigen gelijk en dat zal waarschijnlijk niet snel leiden tot betere relaties tussen hem en de oppositie en landelijke maatschappelijke organisaties. Als er geen substantiĆ«le maatregelen worden getroffen, zal op 17 augustus opnieuw in het hele land worden gedemonstreerd. Het blijft dus spannend. We hopen en bidden dat er echt overlegd gaat worden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet van het samen zijn met jullie vrienden.Jammer ; niet naar de markt maar toch : wat gezellig dat jullie bezoek hebben
Alle goeds uit regenachtig Delft ,
Ria van Oosten

Anoniem zei

hoi thomas,

hoe is het met jou?

hoe vind je het daar in malawi?

met mij gaat het goed. ik heb nu vakantie en straks ga ik naar groep 3. ik heb al 2 losse tanden en jij?

ik heb op de computer jullie foto's gezien, echt leuk.

hartelijke groeten van joas van wezel.

Anoniem zei

hoi marije,

hoe gaat het met jou?

met mij gaat het goed.

is het leuk in malawi? ik heb nu vakantie van de kleine prins, ik mis je wel, en vind het jammer dat we niet meer samen kunnen spelen.

hartelijke groetjes van Noah van wezel