donderdag 12 mei 2011

24 mei weer terug naar Malawi

Het is lang geleden dat we op deze weblog iets schreven. Vanaf de geboorte van Ruth hebben we ons geconcentreerd op haar weblog. In de weken naar haar thuiskomst uit het ziekenhuis heeft ons leven langzaamaan weer structuur gekregen. De kinderarts adviseerde ons om te wachten tot ze 4 maanden is voor we terug gaan naar Malawi. Daarom hebben we ons vertrek – dat oorspronkelijk stond gepland voor eind april – uitgesteld tot 24 mei.

Gisteren is Anneke met Ruth voor de laatste keer op controle geweest in het ziekenhuis. De conclusie was dat we niet meer terug hoeven te komen; we mogen haar als een gewone baby beschouwen. Daar zijn we erg dankbaar voor. Zwangerschap, bevalling en gezondheid van moeder en kind zijn geen vanzelfsprekendheid.

Over een kleine twee weken vertrekken we weer naar Malawi. Deze dagen vullen zich met laatste afspraken, laatste inkopen en afscheid nemen. Met name voor de kinderen is dat erg belangrijk. Ze zijn in deze lange periode inmiddels al behoorlijk geworteld geraakt in het Nederlandse leven, met nieuwe vriendjes en een leuke school. En niet te vergeten: in onze kerkelijke gemeente (Thomas zei als eerste toen we vroegen wat hij zou missen van Nederland: “de kindernevendienst”). Het is goed om overal – van dierbare mensen en dierbare plekken – zorgvuldig afscheid te nemen.

Geen opmerkingen: