woensdag 26 januari 2011

Ruth geboren

  image
  Ruth in de couveuze kort na haar geboorte.

Vandaag is Ruth geboren. We zijn heel erg blij met haar. Wat een diepe vreugde om zo’n klein nieuw leven voor het eerst te zien. Je wilt het direct omhelzen en tegen je aan drukken.

Gelukkig kon Anneke dat ook nog even doen direct na de geboorte. Maar daarna moest Ruth gelijk naar een couveuze op de kinderafdeling. Al vrij snel kreeg ze daar extra zuurstof. Dat is nodig omdat door haar vroege geboorte – bij iets meer dan 33 weken – haar longen nog niet helemaal ‘rijp’ zijn. Toen we vanavond bij haar weggingen ging het gelukkig goed met haar, al ademt ze nog steeds erg snel. We hopen en bidden dat dat morgen verder zal verbeteren, zodat de zuurstoftoediening kan worden afgebouwd.

Ruth is in Zoetermeer geboren. Toen we ons vannacht in Delft in het ziekenhuis meldden, bleek daar geen plek op de couveuze-afdeling. 20 minuten na binnenkomst lag Anneke in de ambulance om met grote spoed (zwaailichten en sirene) naar het ‘t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer te worden gebracht. Dat is het ziekenhuis waar ze de afgelopen weken heeft gewerkt en waar ze ook haar opleiding tot tropenarts heeft gedaan. Ruth is vervolgens na een goed verlopen bevalling om 7.58 uur geboren. Ze woog 2290 gram.

Ruths volledige naam is: Ruth Inge Lusungu. Ruth als verwijzing naar een inspirerende vrouw uit de Bijbel. Met de naam Inge vernoemen we haar naar Annekes oma en Anneke oudste zus. Haar laatste naam Lusungu is een Malawiaanse naam die ‘barmhartigheid’ en ‘ontferming’ betekent.

‘s Middags zijn Thomas en Marije voor het eerst op bezoek geweest bij hun zusje. Thomas was een beetje teleurgesteld dat hij haar niet mocht aanraken. Het zal voor die twee een gekke tijd worden. Ruth moet zeer waarschijnlijk zeker nog 3 weken in het ziekenhuis blijven. We zullen dan veel heen- en weer moeten pendelen tussen Zoetermeer en Delfgauw. We zijn in elk geval blij met alle support die we van alle kanten krijgen aangeboden. We maken er dankbaar gebruik van (Dorenda bedankt!)

Tot slot nog wat extra fotootjes van Ruth van vandaag:

  image
  Ruth aan de zuurstof (én infuus én sonde én hartbewaking én zuurstofsaturatiemeter – kortom: genoeg draden weer)
  image
  Thomas en Marije op bezoek bij hun zusje.
  image
  Opa en oma Van den Boogaart op bezoek. Ook opa en oma Snoep zijn al langsgeweest om hun 10e kleinkind te bewonderen.
  image
  Annekes oud-collega’s in ‘t Lange Land zorgen erg goed voor ons.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve allemaal,

Gisteren de trotse vader al gefeliciteerd op het schoolplein, nu jullie allemaal! Wat een lief meisje, een kostbaar geschenk. Vanavond bijbelkring, we bidden met elkaar voor een goed herstel van Ruth en Anneke!

Groeten, Conny en Arie.

Anoniem zei

Lieve mensen,

We zijn blij en dankbaar dat jullie Ruth gekregen hebben.
Goddank!!Hij heeft na de geboorte van Thomas en Marije Zijn grote daden getoond en zal ook nu,volgens zijn belofte,die aan jullie jongste kindje bewijzen.
We bidden om een voorspoedige kraamtijd voor jou,Anneke,en om een gezonde groei van Ruth.
(Peter noemt haar Ruthinge:dat klinkt goed in "onze"stamtaal).Ook haar derde naam komt vertrouwd over,temeer daar het Mercy betekent.
Martijn,stérkte met alle regelingen en we horen wel wanneer we op beschuitbezoek mogen komen.
Misschien wel met Asaph.

Hartelijke groet,
tante Ria,Woudenberg

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met jullie dochter Ruth! Wat fijn dat alles goed lijkt te gaan, ondanks de te vroege geboorte. Ze lijkt echt op jullie andere kinderen he?
Veel sterkte deze drukke en misschien nog wel spannende tijd en ook voor als jullie weer teruggaan. God bless,

Willem en Ditteke