maandag 13 september 2010

Blijdschap

Te midden van al het ‘gewone’ nieuws van ons werken en leven hier in Malawi, hebben we ook nog ander, vreugdevol nieuws: wij verwachten een derde kindje in maart 2011. We zijn er erg blij mee en zien ernaar uit.

Tegelijkertijd is de verwachting voor ons niet zonder zorgen. Thomas en Marije zijn (veel) te vroeg geboren en hebben beide langere tijd in het ziekenhuis gelegen. Medisch gezien is de kans op herhaling groot.

Daarom heeft de gynaecoloog ons geadviseerd om al bij een zwangerschapsduur van 5 maanden naar Nederland te komen, zodat het verloop van de zwangerschap in de laatste maanden goed in de gaten gehouden kan worden. In Nederland kunnen bij tekenen van een mogelijke vroeggeboorte nog voorzorgsmaatregelen genomen worden die in Malawi niet voorhanden zijn. Bovendien zijn in Nederland veel meer mogelijkheden in de zorg voor te vroeg geboren kinderen.

Praktisch betekent dat, dat we al in november 2010 naar Nederland zullen terugkomen. Voor ons zijn dit dus best vreemde maanden omdat we nu maar tijdelijk hier zijn. Terwijl we in deze weken zoveel mogelijk voor ons werk willen doen, bereiden we ons ook tegelijkertijd weer voor op een verblijf in Nederland. We vinden het bestwel spannend hoe alles zal verlopen. Bovenal hopen we dat het met het kindje goed zal gaan en dat het niet veel te vroeg geboren zal worden.

Als alles goed gaat met het kindje en met Anneke hopen we eind april, begin mei 2011 weer terug te kunnen gaan naar Malawi.

In de tijd dat we in Nederland zijn, blijven we gewoon in dienst van de GZB. Martijn zal op afstand het werk in Malawi blijven begeleiden op het kantoor van de GZB. Als alles goed gaat met de zwangerschap, hoopt Anneke een aantal dagen aan de slag te kunnen gaan als arts. Als het mogelijk is, willen we voor Thomas en Marije graag een tijdelijke plek te vinden op een school en peuterspeelzaal. Al die dingen – naast huisvesting en andere praktische zaken – moeten nog in detail geregeld worden. Daarin zijn we erg blij met steun van onze thuisfrontcommissies.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha MArtijn en Anneke,

Van harte gefeliciteerd met dit blijde bericht. Ook bidden we om Gods zegen en nabijheid bij de zwangerschap. Wat leuk voor Thomas en Marije dat ze er een broertje of zusje bijkrijgen.Als we wat kunnen doen, laat het zeker weten!

Groeten,

Aafke en Mark

Annemarie & Mark zei

Ha Martijn en Anneke,

Wij sluiten ons bij bovenstaande aan. Gefeliciteerd. Tzt van harte welkom om in Leiden op (kraam)bezoek te komen.
Hier gaat alles goed. We volgen nu de inspirerende lessen van Tirza, om zo het Shona onder de knie te krijgen.
hartelijke groet,
Mark en Annemarie Horst