vrijdag 13 augustus 2010

Weer aan de slag

Ondertussen hebben we alweer aardig de draad opgepakt. Het was leuk om weer aan de slag te gaan. Collega’s begroetten ons met enthousiasme.

In het ziekenhuis was alles redelijk goed doorgedraaid. Een clinical officer had een aantal van Annekes taken overgenomen en had dit echt goed uitgevoerd. Hij is ondertussen gepromoveerd en mag deze taken blijven doen. Ook is er ene nieuwe verloskundevleugel geopend en zijn er nieuwe mensen aangenomen. Dat is erg fijn om te merken.

Ook Martijns werk is heel goed doorgegaan. Er is hard gewerkt aan de uitvoering van drie projecten waarvoor net voor ons vertrek naar Nederland nog financiering beschikbaar was gesteld door de GZB. Zo is er vijf weken lang een promotie-tour gehouden op 21 plekken in Noord-Malawi om bijbelbezit en bijbellezen te stimuleren. Met muziek, drama, bijbelquiz en promotiepraatjes. En natuurlijk was de bijbel te koop (met subsidie). De bijbels waren niet aan te slepen en mensen vroegen steeds om meer. Bemoedigend.

Thomas en Marije spelen heerlijk samen, al kletsend in het Nederlands. Ze lijken wel weer erg te moeten wennen aan het Engels en hebben nog niet zoveel zin om oude vriendjes op te zoeken. Thomas’ school begint weer in september en dan mag hij naar Standard 1, groep 1. Anneke probeert nu ’s middags weer een beetje zijn oude leerstof op te halen.

  image
  Afgelopen weekend namen we bij het meer afscheid van onze vrienden Erik & Naomi en hun dochtertje Fenna.

Geen opmerkingen: