woensdag 11 november 2009

Terugkijken bij kaarslicht

   IMGP1380
Thomas en Marije hebben veel plezier met Gomezgani en Tahila
IMGP1355
Op zondag op bezoek bij een kerkje in een dorpje
IMGP1465
Martijns verjaardag
IMGP1539
Strategic planning van de Youth afdeling
IMGP1554
Marije ontdekt wat regen is. Nog leuker is het om met je blote voeten de plassen in te lopen

De eerste regens zijn gevallen. Gevolg is direct dat de stroom uit is. Bij het licht van een kaars en werkend op mijn accu toch een weblogstukje. In de hectiek van de laatse weken is het er niet echt van gekomen. Maar het is wel goed om even weer even dingen op een rij te zetten.

Om te beginnen dit keer: het gaat erg goed met Thomas en Marije. Ik heb vandaag Thomas ingeschreven op een Engelstalige school in Ekwendeni. We hebben direct een paar schriftjes gekocht. Eigenlijk kan hij niet meer wachten. Bijna elke middag komen er nu een paar kinderen spelen met wie ze veel plezier hebben. Deze kinderen zitten ook op deze zelfde school.

Marije wordt ook steeds groter en kan nu net ook op een motorfietsje rijden. We zijn verbaasd hoe snel ze vooruit gaat. Met wilskracht kom je een eind.

In het ziekenhuis was het de afgelopen weken erg onrustig. Het personeel is ontevreden over het management. En daarnaast is er iemand op heterdaad betrapt bij het stelen van medicijnen. Deze man heeft tegen te politie gezegd dat hij in opdracht handelde van een van de clinical officers. Deze clinical officer werd dus opgepakt. En op diefstal staat hier een gevangenisstraf van vier tot zeven jaar. We hopen dat dit niet zal gebeuren, maar het houdt de gemoederen – ook die van mij – erg bezig. Wat ook erg moeilijk is dat je nu niet goed weet wie je kunt vertrouwen. Ik ben wel erg blij met de hulp van Colinda Bil, een pas afgestudeerde arts uit onze gemeente in Delft. Zij kwam op het juiste moment.

Martijn heeft weer intensieve dagen gehad met de strategic planning van de Youth afdeling.

Het afgelopen weekend zijn we er even tussenuit geweest naar Nkhoma, de plaats waar we in 2004 stage liepen en verschillende vrienden hebben. Daar hebben we allemaal erg van genoten.

Geen opmerkingen: