zaterdag 21 maart 2009

Weer terug

Het is weer een goed moment om de draad van de weblog weer op te pakken. Martijn is gisteren terug gekomen van een week 'strategic planning' met de HIV/AIDS afdeling van de kerk. Met 30 mensen hebben ze nagedacht over de plannen voor de komende vijf jaar. Voor Martijn was het een hele uitdaging om aan dit proces leiding te geven. Het was ook weer een nieuwe ervaring. Hij heeft veel tijd gestoken in een gedegen voorbereiding. Hij kijkt terug op een goede week en kreeg op leuke reacties. Hij merkt echt dat dit werk zijn hart heeft en geniet er erg van. Tussen de bedrijven door had hij leuke gesprekken. Zo vroeg iemand: "Wat is je visie voor Nederland voor over 20 jaar?". Een vraag om over na te denken.

Het weekend voorafgaand aan deze 'strategic planning'  hebben we als gezin, samen met Ilse en Arjan Visser, doorgebracht aan het meer. Het was erg ontspannen en gezellig. Heerlijk om te zien hoe Thomas en Marije genoten van het zand en het water.  

Anneke is bezig met haar laatste weken op de verloskunde-afdeling. De artsen en clinical officers rouleren elke 3 maanden naar een andere afdeling. Anneke gaat vanaf april op de vrouwen-afdeling werken.

We zijn blij dat we steeds meer mensen leren kennen. Vanmiddag waren een paar vrouwen uit de gemeente op bezoek. Dat was erg gezellig. Je merkt dat je - ondanks de cultuurverschillen - ook wel weer heel veel deelt. Bijvoorbeeld als het gaat over kinderen.

We sluiten af met een behoorlijke fotoserie, een selectie van de afgelopen weken.

  image
  Thomas in volle concentratie aan het knutselen.
  image
  Marije en Thomas kunnen soms leuk samen spelen. Ze zitten elkaar echter ook vaak in de haren.
  image image
  We wandelen nog regelmatig door de omgeving. Marije tegenwoordig in de rugdrager. Thomas nog vaak op de schouder, als zijn "benen het niet meer doen..."
  image
  Begin maart vond onze tuinman een slang in onze tuin. Hij had hem al doodgemept en weggooid voor ik hem had kunnen fotograferen. Even later vond hij er nog een en na een paar klappen kon ik deze op de foto zetten. Hij was ongeveer 70-80 cm lang, maar gelukkig niet giftig.
  image
  5 maart was het Thomas doopdag. We hebben op zijn niveau opnieuw uitgelegd wat de doop betekent.
  image
  Diezelfde dag leidde Martijn een workshop met de ziekenhuizen van de kerk.
  image
  Afgelopen weekend waren we lekker samen aan het meer.
  image
  We genoten van Thomas en Marije.
  image
  Marije klimt tegenwoordig op alles waar ze op kan komen.
   image
  De ochtenden waren vaak druilerig...
  image
  ...maar dat weerhield ons er niet van om het water in te gaan.
  image
  Na ons weekend ging Martijn met de HIV/AIDS afdeling aan de slag. Hier een beeld van een groepsdiscussie.

Geen opmerkingen: