vrijdag 5 december 2008

Weer beter

Terwijl de eerste echte regen van dit regenseizoen hier in Ekwendeni met bakken uit de hemel valt, het water onze keuken inloopt en Frederick, onze watchman, meldt dat hij morgen zijn mais gaat planten, typ ik nog even snel een berichtje voor ons weblog.

Vandaag hielden we als gezin na het avondeten een oeroude Hollandse traditie in ere en vierden Sinterklaas met elkaar. Met dank aan het improvisatietalent van hulpsint Anneke die uit verschillende winkeltjes in Mzuzu allerlei kleine handige cadeautjes had weten te organiseren. Thomas kon er maar niet over uit dat Zwarte Piet pepernoten door de deur naar binnen gooide. Hij at vervolgens een hele bak Engelse drop op.

Dat om te illustreren dat hij qua eetlust weer helemaal hersteld lijkt van zijn malaria. Daar zijn we heel dankbaar voor. In je kinderen ben je toch het kwetsbaarst, merken we. Dank ook voor al het meeleven dat we mochten merken naar aanleiding van zijn ziek-zijn. Bijzonder om te weten dat er overal op deze wereld voor ons wordt gebeden. We voelen ons daardoor gedragen.

Hieronder nog een paar foto's en een nieuwe video van Marije.

  IMG_0425
  Thomas kon door de malaria pas woensdag weer een beetje zelf spelen.
  IMGP4056
  Marije heeft haar schoen ontdekt.
  IMGP4070
  Sinterklaas heeft een mand met cadeautjes gebracht.

1 opmerking:

van mijn hand zei

Gelukkig dat de kinderen weer beter zijn!
we lezen jullie weblog steeds met veel belangstelling! Hartelijke groet vanuit een Holland waar het onder nul is;
Frans, Cora en kinders Bakker