vrijdag 20 juni 2008

All Nations week 9 - Dieper gaan

Als Enroute groep mochten we deze week de worship service voor de hele college leiden. We hadden na veel nadenken en overleg gekozen voor het onderwerp 'dieper gaan'. Jezus zegt tegen Petrus dat hij zijn netten dieper uit moet gooien om iets te vangen, wat een gekke opdracht is overdag. Als ze dan veel vissen vangen gaat Petrus op de knieën omdat hij zich realiseert wie Jezus is en wie hijzelf is. "Je hoeft niet bang te zijn" zegt Jezus, "vanaf nu zul je visser van mensen zijn". Even hiervoor lezen we dat Jezus de schoonmoeder van Petrus heeft genezen. Kennelijk kende Petrus Jezus al goed. Maar toch vraagt Jezus hem nog dieper te gaan en een stap verder te zetten. Deze opdracht zette onszelf en anderen aan het denken hoe we dieper zouden kunnen gaan in onze liefde voor God en mensen. Dit betekent misschien dat we uit onze comfort zone moeten stappen. Voor ons is het in ieder geval ook bemoedigend dat Jezus tegen Petrus zegt dat hij niet bang hoeft te zijn als hij hem 'uitzendt'. 

  IM000139 IMGP1681
  Thomas en Marije, beiden 5 maanden oud  

Marije groeit in wijsheid, maar ziet er verder nog echt uit als een baby met haar 5 kg (tegen onze verwachting in blijkt Marije nog kleiner te zijn dan Thomas op deze leeftijd). Ze is echt een heel grappig meisje en houdt soms hele verhalen in allerlei klanken. Een meisje om te knuffelen. Voor Thomas was de crèche echt geen enkel probleem meer deze week. Hij begint ook steeds meer Engels te begrijpen en ook een beetje te spreken. Zelfs zijn lievelingsknuffel Nijntje noemt hij nu Miffy.

We zijn nu nog beiden even hard bezig om onze presentaties voor te bereiden. Martijn heeft veel boeken en artikelen gelezen over hoe bijvoorbeeld de 'Malawiaanse' kerk echt 'Malawiaans' zou kunnen zijn. Nu zijn veel kerken in Afrika kopieën van Westerse kerken. Maar er lijkt bijna niets zo moeilijk als het veranderen van een kerk. Beiden konden we deze week onze onderwerpen doorspreken met Emmanuël Amin, een Ghanese gastdocent. Het was een voorrecht om ook zijn mening hierover te horen.

  IMGP1669
  Er is ook tijd voor ontspanning: het jaarlijkse volleybaltoernooi

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Anneke,

Ik heb het adres van jullie site via Annette gekregen. Ik was wel nieuwsgierig naar wat jullie gaan doen omdat ik zelf net twee jaar in Mozambique heb gewoond met Peter (mijn man) ivm een onderzoek over pinksterkerken. We zijn toen ook even in Malawi geweest.
Veel succes, wijsheid en plezier gewenst.
Linda van de Kamp

Anoniem zei

Hallo Martijn en Anneke,

Ik las het adres van jullie weblog in de Visie en voelde me hierdoor aangesproken. Ik heb zelf 7 maanden in Malawi geleefd het afgelopen en voorgaande jaar. Niet in het noorden (waarvan ik las dat jullie daarheen zullen gaan) maar in het zuiden, Mulanje. Ik wens jullie Gods zegen in alles! Dat jullie dichtbij God blijven en zullen laten leiden door de Heilige Geest in alles wat er op jullie af zal komen. Ik kijk uit naar jullie ervaringen op de weblog.

Groetjes, Erika van Iperen
Rhenen
Voor als jullie geinteresseerd zijn in mijn ervaringen toen: www.erikavaniperen.web-log.nl