vrijdag 18 april 2008

Aangekomen op All Nations

Onze reis naar Malawi is begonnen. Zo ervaarden we het deze week toen we inpakten en afscheid namen. We hadden veel zin om naar All Nations te gaan, maar voelden ook de andere kant van weggaan, namelijk veel achterlaten. Nu is het nog maar voor tien weken, maar het is al de opmaat naar het echte weggaan.

  IMGP1343
  Klaar voor een lange reis

Naast het inpakken, opruimen en schoonmaken waren we tot het laatste moment nog bezig met het regelen van documenten voor onze werkvergunning. Uiteindelijk reden we vier uur later dan gepland naar Martijns ouders in Oud-Bijerland, waar we genoten van hun gastvrijheid. Donderdag morgen vroeg vertrokken we richting Engeland. Net op tijd kwamen we in Calais bij de boot aan. De overtocht naar Engeland was een leuke onderbreking van de reis.

  IMGP1399
Thomas keek zijn ogen uit

Na nog twee uren rijden kwamen we aan op All Nations Christian College. We werden erg hartelijk ontvangen en kregen direct ons apartement te zien: twee kamers op een gang met nog een klein keukentje en een badkamer. Onze slaapkamer is ook direct woon- en studeerkamer. Nadat we onze spullen hadden uitgepakt en de kamer wat hadden heringericht, begon het een beetje te voelen als ons 'nieuwe huis'. We waren allemaal erg moe. Marije was vanaf maandag aan het hoesten en nu leek ze echt een beetje ziek. Thomas had in de auto eigenlijk niet geslapen. Wat waren we blij dat we nog even een paar dagen hadden om uit te rusten.

We eten met de andere studenten in de dining hall waar drie keer per dag uitgebreid wordt gekookt. Rondom het eten hebben we al een aantal studenten ontmoet. Iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam en we hebben ook al direct een rondleiding gekregen. Door het zien van de gebouwen met de leslokalen en de bibliotheek krijgen we steeds meer zin om te gaan beginnen. Toen Thomas de ruimte zag voor de Bambino's (zijn creche-groep) wilde hij daar blijven spelen. Dat stemt ons hoopvol. Hij was vandaag erg vrolijk en stal samen met Marije al veel harten. Hij merkt waarschijnlijk dat wij nu we eenmaal hier zijn ook weer ontspannen zijn. Gelukkig was Marije vandaag ook alweer veel beter dan gisteren.

Verder hebben we wat gewandeld en genoten van de prachtige omgeving. We voelen ons bevoorrecht dat we hier tien weken mogen gaan studeren in deze omgeving. We hopen en verwachten dat we hier goed toegerust zullen worden om straks in Malawi te kunnen werken.

  IMG_5950
  We bewonderen de prachtige gebouwen
  IMG_5961
  Met elkaar de omgeving verkennen

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Anneke en Martijn,

Net even jullie site bekijken, ziet er heel mooi uit!
We wensen jullie een hele mooie, gezegende en leerzame tijd toe op all nations!
ik heb zelf n jaar op een bijbelschool gezeten en daar echt heel veel geleerd!
Ik ben toen ook 4 maanden in Malawi geweest en ken het land dus een beetje!Wel heel bijzonder dat Malawi op deze manier weer in het zicht komt! Vanuit Oud-Beijerland wensen we jullie alle goeds en bovenal heel veel zegen toe, om toegerust te worden voor het werk in Malawi!
Hart. groet;
Frans en Cora Bakker(-Baars)
(oud-mede-jvgenoten)
Sanne, Eva en Frans