dinsdag 2 juni 2009

Veel aan ons hoofd

Even een korte update van onze kant. Er waren weer veel dingen die ons bezig hielden en dan is het soms lastig de rust te vinden om dit te verwoorden.

Ten eerste ons werk. Beiden voelen we ons nog steeds erg op onze plek. Anneke worstelt nog wel regelmatig met de vraag welke taken ze wel of niet op zich moet nemen. Medisch is er genoeg te doen om haar dagen meer dan te vullen. Maar ander regelwerk moet ook gebeuren. Bijvoorbeeld medicijnen inkopen. Dat is een moeizaam proces omdat of geld het probleem is of er geen voorraden zijn bij de centrale Malawiaanse toeleverancier.

Verder werd Marije afgelopen vrijdag weer ziek met hoge koorts. Dit keer hebben we urine- en bloedonderzoek kunnen laten doen zodat we beter een diagnose konden stellen en gerichter konden behandelen. Marije lijkt een nierbekkenontsteking te hebben opgelopen. Dat maakte het nodig om haar antibiotica via een infuus te geven in het ziekenhuis. In Nederland zou dat 7 dagen opname betekenen, maar wij wonen zo dichtbij dat we gewoon één keer per dag heen en weer kunnen. Ze is er inmiddels goed van opgeknapt en klimt en kruipt weer wilskrachtig rond. Nierbekkenontsteking betekent echter wel nog verdere vervolgonderzoeken om te kijken hoe de ontsteking heeft kunnen ontstaan.

Overmorgen komen Martijns ouders. We kijken er bijzonder naar uit. We hopen hen op te halen in Lilongwe, vervolgens een dag bij Lake Malawi te ontspannen en dan naar Ekwendeni te gaan. Het lijkt ons erg leuk om bijna drie weken ons leven met hen te kunnen delen en hun Malawi te laten zien.

2 opmerkingen:

marjolein van den boogaart zei

geniet maar lekker van de tijd met pa en ma van den boogaart!!!
julia wilde eigenlijk niet dat ze weg gingen naar afrika, maar we hebben verteld dat thomas en marije ook erg graag opa en oma wilden zien......
groetjes van marjolein, julia en floris (arnoud zit nog op schiphol)

Lars en Yadira zei

Lieve Anneke en Martijn, Een groet van ons. We volgen jullie blog met veel belangstelling, zo lekker herkenbaar! We zijn op verlof in nl, genieten van alles hier. Houdt vol! veel liefs van Yadira en Lars