maandag 30 maart 2009

Bestolen!

Ik typ even snel een berichtje vanuit een internet-cafe in Mzuzu, omdat allebei onze computers zijn gestolen!

Afgelopen zaterdag op zondagnacht is er bij ons ingebroken, terwijl we gewoon lagen te slapen (met onze slaapkamerdeur open). Het lijkt erop dat de dieven wisten wat ze waar konden vinden, want er is niets overhoop gehaald.

Onze twee laptops en twee camera's zijn weg plus een doos met computerspullen met daarin... de backup-harde schijf. En ook onze ipod en speakerset. Gelukkig hebben ze de autosleutels en de autopapieren niet meegenomen.

De dieven hebben het keukenraam opengekregen en konden zo de deur van het slot doen. We waren zo dom geweest om de sleutel erin te laten zitten (de deur zat wel op slot en op de schuif). En onze watchman had juist die avond geen dienst.

Onze zondagochtend werd in beslag genomen door bezoek aan het politiebureau voor aangifte, bezoek van rechercheurs uit Mzuzu voor het nemen van vingerafdrukken en opnieuw naar het politiebureau voor onze eigen vingerafdrukken.

We balen er heel erg van. Vanwege de herinneringen (foto's en filmpjes) die weg zijn en natuurlijk ook vanwege het gevoel dat er iemand in ons huis is geweest. Het had overigens ook veel erger kunnen zijn, want de politie zei dat ze normaal mensen eerst boeien en dan het huis doorzoeken.

We zijn nu hard bezig met het regelen van alle papieren voor de verzekering en vervangende spullen. Zonder computer kan ik (Martijn) mijn werk niet doen. Het zal ook deze week dus wel weer een rare week worden.

2 opmerkingen:

Willem-Henri en Ditteke zei

Wat erg zeg, ik heb er geen woorden voor. We bidden voor jullie.

van mijn hand zei

wat erg voor jullie!
veel sterkte, we bidden voor jullie!
Frans, Cora en kinderen Bakker
Oud-Beijerland