donderdag 4 september 2008

Inspirerende voorbereidingen

We zijn inmiddels teruggekeerd uit Engeland, van een tienweekse cursus over zending in andere culturen aan het All Nations Christian College. We hebben daar een hele goede tijd gehad. We kijken er met dankbaarheid op terug. We hebben veel geleerd met “hart, hoofd en handen”.

Direct na terugkomst uit Engeland hebben we drie weken intensief taallessen gevolgd in Leiden. Het is leuk om te merken dat we echt per week vooruitgingen. In het begin van de week lazen we een tekst die we veel te moeilijk vonden, maar een paar dagen later merkten we dat we het niveau bijna aankonden. Zoiets werkt wel motiverend.

Eind juli zijn onze spullen die meegaan naar Malawi opgehaald om verscheept te worden. Telkens als Thomas nu iets van zijn speelgoed niet kan vinden vertelt hij ons dat het op de boot is naar Malawi. Een stukje van ons leven is zo al een beetje op weg naar Malawi.

  IMGP2636
  Een gedeelte van onze spullen is al opgehaald om verscheept te worden naar Malawi.

In augustus startten we op het Hendrik Kraemer Instituut in Utrecht, de zendingsopleiding van de PKN, met een cursus van drie weken. Overdag en soms zelf ´s avonds volgden we lessen over cultuur en ontwikkeling en alle vragen die daarbij komen kijken. Ook hadden we deze weken inspirerende en inzichtgevende gesprekken met mensen die in Malawi hebben gewerkt.

  IMG_6720 IMG_6715
  Wij - en onze ouders - genieten er bewust van als we samen zijn deze laatste weken  

 

  IMGP2790
  Marije en opa Snoep

Voor de uitzend- en afscheidsdiensten in Delft en Oud-Beijerland op 28 september zijn de voorbereidingen in gang gezet. Het komt nu allemaal erg dichtbij en we vinden het best spannend. Maar we kijken er ook steeds meer naar uit om echt aan de slag te kunnen gaan ten dienste van de mensen in Malawi.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi die Martijn en Anneke,

Spannend allemaal hoor! Leuk om weer eens wat te lezen. We hopen dat de verhuiswagen jullie huis niet al te leeg heeft achtergelaten... Veel sterkte met de laatste loodjes en tot de 28e in Delft!
Caroline en Wilbert