maandag 6 september 2010

Thomas voor het eerst naar “Standard 1”

Het huis voelt leeg. De kinderen waren de afgelopen weken ‘s ochtend altijd al vroeg samen aan het spelen. Anneke gaat rond 7 uur naar het ziekenhuis. Thomas en Marije liepen dan een stukje met haar mee. Als ze terug waren werden vaak al weer de speelspullen uit de zandbak gehaald en gingen “Bob en Wendy” samen aan het bouwen. Altijd hele verhalen en uiteraard werd ik met regelmaat op de hoogte gehouden terwijl ik in de studeerkamer zat te werken.

Met z’n allen op weg naar school voor de eerste schooldag van het nieuwe jaar.

Dat mis ik wel een beetje. Marije is alleen aan spelen met de lego. Thomas is vandaag voor het eerst sinds drieënhalve maand weer naar school. Hij zit nu in Standard 1. Dat is hier de eerste groep van de basisschool. Maar het onderwijssysteem is niet echt vergelijkbaar met Nederland. Hier gaan ze er gelijk vol tegenaan met rekenen en taal. Hij moet morgen 10 schriften meenemen, een potlood en een gum. En we moeten een huiswerkagenda kopen. De schooldag loopt van 7 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s middags, met een uurtje pauze tussen 12 en 1. We zullen zien hoe het gaat. Waarschijnlijk zullen we hem niet alle alle middagen naar school laten gaan, zodat we hem thuis ook nog wat homeschooling kunnen geven volgens wat hij in Nederland in groep 1 en 2 zou krijgen.

Vandaag was het weer een beetje spannend voor ons allemaal. Hoe zou het gaan? Thomas trok zijn uniform weer aan (en bleek flink te zijn gegroeid in lengte). Om 7 uur liepen we met z’n allen de bekende route naar zijn school. Thomas werd steeds stiller naarmate we dichterbij kwamen. Marije kwetterde vrolijk door dat ze Thomas klas al zag. Nadat we kennis hadden gemaakt met zijn nieuwe leerkracht, Mrs. Caroline Phiri, en aanstalten maakten om weg te gaan, moest Thomas toch wel even huilen. We hopen dat het goed zal gaan en dat hij het weer net zo naar zijn zin zal hebben op school als voor ons verlof.

Thomas moet nog even getroost worden.
Afscheid nemen. De vrouw in het blauw mantelpak is Thomas nieuwe juf, Mrs. Caroline Phiri.

1 opmerking:

Wp zei

Hey Thomas,

Ging het een beetje? Wat moet jij hard werken zeg.

Ik had vandaag ook mijn eerste les, maar dat was maar van 9 tot 11.

Succes en liefs allemaal,

Wp