vrijdag 11 april 2008

Verhalen vertellen

We vinden het een belangrijk deel van ons werk om mensen hier in Nederland te informeren over wat er speelt in Malawi, hoe mensen daar leven, wat daar voor werk gedaan wordt door de kerk en het ziekenhuis. We merken dat het goed is om mensen daar persoonlijke verhalen bij te vertellen om algemene wereldproblemen een naam en een gezicht te geven.

Ruim twintig presentaties hebben we tot nu toe in de afgelopen maanden gegeven. Voor heel verschillende groepen mensen: gemeenteleden, jongeren, middelbare scholieren, familie, vrienden en collega’s. Het is heel bijzonder om te merken hoe mensen met ons meeleven, en hoe geïnteresseerd en betrokken hun reacties zijn.

Wat mooi om dan te horen hoe er heel spontaan wordt meegeleefd. Rutger, een negenjarig achterneefje uit Kampen, vroeg toen hij hoorde dat wij naar Malawi gingen “kan er voor Martijn en Anneke gebeden worden op school en in de kerk?”. En zo is er met Pasen in de kerken in Kampen vanaf veel kansels gebeden voor ons en voor Malawi. Het ontroerde ons toen we het hoorden. Rutger: bedankt! Dit soort reacties maakt het heel dankbaar werk.

  IMG_5462
  Martijn geeft een workshop in Delft.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Martijn en Anneke,
We hebben de nieuwe site bekeken en het ziet er bijzonder goed uit.
Sterkte met alle voorbereidingen. Gods zegen en een hartelijke groet.
Pap&mam(vdb)